• 0882-962-913
 • contact@webuniversal.net

SEO Оптимизация

Какво е SEO Оптимизация?

 • SEO Оптимизацията представлява процес, при който се подобрява видимостта на Вашата уеб страница в търсачки като Google, Yahoo, Bing и др., при търсене по ключови думи или фрази. Тя се разделя на два основни под вида – вътрешна и външна.
 • Вътрешната SEO оптимизация се извършва за дадена уеб страница еднократно (не изисква ежедневна поддръжка). Тя представлява подобряване на съдържанието му (отвътре), като подобряване на кода на сайта, добавяне на текстов и снимков материал, видео, описателен URL адрес, подобряване на H1-H6 тагове, добавяне на ключови думи, мета описания и много други. Основната цел на вътрешната оптимизация е да приобщи уеб страницата към търсачката, за която се стремим да излезем на челна позиция, следвайки нейните правила. В България най-използваната търсачка е Google и всеки бизнес, намирайки се на първите места в SERP, има много повече преимущества пред своята конкуренция. Вътрешната SEO оптимизация е основата и е най-важна, защото без нея не можем да продължим с Външната оптимизация, която от своя страна играе огромна роля, когато говорим за първите места в Google.
 • Външната SEO оптимизация се осъществява благодарение на външни източници, пренасочващи към уеб страницата, изкарвайки я на първо място в резултатите. Колкото и препратки към Вас да има в интернет пространството, това понякога не е достатъчно, тъй като за Google търсачката е важно една уеб страница да има тежест и да бъде активна. Така тя е полезна и търсачката разбира това и позиционира страницата в по - предни резултати.


 • Какво още е необходимо за външната оптимизация?

  Изключително важно за Уеб страницата е да има уникално съдържание, тоест текстовете, които използвате за предлагане на услугите или продуктите си, да бъдат специално изготвени авторски текстове за Вас. Необходимо още е и периодичното издаване на такива текстове, както в уеб страницата Ви, така и в социалните мрежи, където фирмата Ви има регистрирани профили. Off page оптимизацията изисква не само външни препратки към Вас, но и такива, които пренасочват от Вашата страница към други външни уеб сайтове. Затова, полезно за Вас и позиционирането на уеб страницата Ви е рекламирането на други фирми, за които също сте сигурни, че имат активна и полезна страница. Този вид реклама често се прави чрез рекламни банери и хипервръзки. Увеличавайки трафика от и към Вашата уеб страница, гарантирано допринасяте за най – добри резултати и оптимално класиране.

 • Кога е нужна SEO Оптимизацията?

  Ако имате нова уеб страница, или имате вече изготвена такава, но не сте доволни от ползите, които тя Ви носи и желаете да увеличите приходите и продажбите си, SEO Оптимизация е идеалното решение за Вас. Увеличаването на трафика от и към Вас, засилената социална активност и полезната информация, която предоставяте, ще затвърди Вашия имидж на полезна страница и Вие ще излизате напред в резултатите, което със сигурност ще увеличи посещаемостта, както и броя на извършените продажби, тъй като в днешно време всеки потребител търси по ключови думи или фрази и почти винаги търсенето приключва още при първите от 5 до 10 резултата.

 • Вашият избор – Уеб Юнивърсъл!

  Уеб Юнивърсъл е най – добрият вариант за Вас и Вашата уеб страница, тъй като имаме няколко годишен опит в оптимизирането на страници, както и тяхното изкарване на челни позиции в търсачката на Google. Екипът ни ще направи анализ на конкуренцията Ви в бранша, както и по какви ключови думи или фрази най – често се прави търсене за Вашата работна сфера. Ние сме сертифицирани професионалисти и освен за качествено свършена работа, гарантираме и за бързи резултати и сигурна възвръщаемост на инвестициите!

 • Какво още може да направи Уеб Юнивърсъл за Вас?

  • SEO Анализ - анализиране на конкуренцията, проверка на вътрешната част на уеб страницата, откриване на необходими липсващи елементи, информация за състоянието на всеки един елемент в уеб страницата и др.;

  • SEO Копирайтинг - подобряване на текстовете в уеб страницата – засищане на ключови думи, поставяне на anchor, main text, meta description, създаване на уникални текстове за статии и др.;

  • Link Building - увеличаване на трафика към Вашата уеб страница, чрез поставяне на линкове във външни партньорски сайтове, информационни портали, блогове и др.;

  • SMM - Популяризиране на уеб страницата Ви в социални мрежи с висока посещаемост, като: Facebook, Twitter, Pinterest & Google+;